Problem!

Hej alla som liksom vi är taggade till tårna inför premiär.
Jag blev riktigt avundsjuk på Viktor Rydberg Gymnasium som snart ska ha premiär. Vi i Teater L:van önskar ”bryt ett ben”.

Vi har stött på ett problem som vi inte är helt vana med. Vi har som tur är inte allvarlig tidsbrist, även om man såklart alltid vill ha mer tid än vad man har, men vi har tyvärr personbrist.

Vi har gjort många produktioner före den här men då har vi antingen varit i smågrupper och gjort enaktare, vilket var bra eftersom sjukdom hos en skådespelare bara drabbade några, eller som när vi gjorde vår musikal förra året, då vi var i två grupper som gjorde samma pjäs. Fördelen med det var att det var två stycken som spelade samma roll, vilket gjorde att om den ena skådespelaren var sjuk, kunde den andre hoppa in  och senare informera sin klasskompis om de nya regianvisningarna.

Men nu är vi alla på scenen samtidigt, vilket såklart är kul, men så fort någon är sjuk eller ledig blir det problem FÖR ALLA. Som idag, utav oss 13 som har valt att skådespela var 9 friska! Och det här är svårt, för när man är sjuk är det klart att man ska få vara hemma, men vår lärare och regissör börjar bli lite frustrerad.

Men vi har i alla fall hittat en någorlunda bra lösning, så om några fler har samma problem som vi, får ni här ett tips. Vi filmar allt med en filmkamera och lägger upp filmerna på en USB-sticka som sen går vidare till våra sjuklingar. Jag vet inte riktigt hur det har funkat i praktiken för det här kom vår lärare på igår men det är i alla fall bättre än att inte göra något som helst för de som är sjuka, de mår dåligt som det är utan att de ska behöva känna att de missar något viktigt!

Nog pratat om sjukdomar och problem. Förutom att repetera håller vi, liksom många av er, dessutom på med kostym, rekvisita, scenografi, marknadsföring, ljus mm. och igår tog jag lite kort på mina hårt arbetande klasskompisar.


Här har vår duktiga tecknare och kostymör gjort en skiss på ett kostymförslag till vår allmänna kostym. Väldigt bra tycker jag.

Våra Rekvisitörer tänker!

Ja det tror jag var allt för oss just nu.

Hoppas det går bra för er andra

Hälsningar TeaterL:van